Meble EGAZ przeznaczone są do wyposażenia zapleczy kuchennych we wszelkich obiektach gastronomicznych, takich jak: stołówki,
bary, restauracje, jadłodajnie, bary szybkiej obsługi, itd., itd. Podstawowe wymiary blatów roboczych przedstawiono na rysunkach.
Blaty robocze stołów wygłuszone są płytą wiórową, laminowaną, przyklejoną od spodu do blachy. Tyły blatów zaopatrzono w rant,
który zabezpiecza przed spadaniem odpadków z tylnej części blatu, np. w szczeliny przy ścianie kuchni. Spawana, bardzo solidna
konstrukcja szkieletowa lub korpusowa, zapewnia meblom sztywność i wytrzymałość na obciążenia pionowe, tak częste w czasie
pracy. Stelaże stołów wykonano z profili zamkniętych, o wymiarach 40x40 mm (w wersji Standard) lub 30x30 mm (w wersji Eco).
Blaty stołów roboczych zrobiono z blachy grubości 0,8 mm (Eco) lub 1,0 mm (Standard). Powierzchnie robocze i miejsca w meblach
widoczne na zewnątrz, szlifowane są zawsze z zachowaniem tzw. struktury liniowej. Miejsca mebli wykonane z blach szlifowanych,
nie obrabiane w trakcie produkcji, osłonięte są na czas transportu i montażu folią ochronną.
Wychodząc naprzeciw oczekiwaniom potencjalnych klientów, firma dopuszcza również możliwość
nieodpłatnego wykonania dodatkowych rantów bocznych, po obu stronach blatu roboczego.