Gruba i odporna konstrukcja ze stali nierdzewnej gwarantuje profesjonalne wyniki.
SVide gwarantuje gotowanie w z zachowaniem jakości produktu i jednoczesną poprawą smaku i konsystencji. Wyposażone w bardzo precyzyjny system kontroli temperatury dla uzyskania wyjątkowo stałych rezultatów. pozwala na uzyskanie jeszcze precyzyjniejszej kontroli.
Umożliwia gotowane produktów żywnościowych w ich własnym sosie i użycie tego sosu bezpośrednio po gotwaniu.
Marynuje i maceruje każdy produkt.
Metoda sous-vide zapewnia otrzymanie produktu bez strat na obiętości czy też smaku.
SmartVide8 pozwala szefowi kuchni zająć się czym innym, gdy danie się gotuje. Wystarczy zaprogramować temperaturę i czas, a SVide zrobi resztę. 4 przyciski i pełnokolorowy wyświetlacz TFT pokazujący zadane funkcje jest w obsłudze dziecinnie prosty.
Urządzenie SVide8 jest : dzięki grubej, ergonomicznej rączce ze stali nierdzewnej może być z łatwością przeniesione z jednego pojemnika do innego. Ponadto torba dostarczana wraz z cyrkulatorem umożliwia łatwy transport – gdziekolwiek szef kuchni się udaje.