W pełni profesjonalna maszynka przeznaczona do użytku w dużych sklepach, supermarketach, cateringu, gastronomii oraz
w zakładach zbiorowego żywienia i przetwórstwa mięsnego. Jest idealna do mielenia mięsa surowego. Jej gardziel, ślimak,
nóż i sitko wykonane są ze stali nierdzewnej. Specjalna konstrukcja gardzieli zapewnia podwyższony standard higieniczny.
Jest częścią demontowalną, więc łatwo daje się ją oczyścić. Części robocze urządzenia wykonane są z materiałów o podwyższonej
twardości. Wilk wyposażony jest w nóż samoostrzący. Istnieje możliwość wyboru maszyny z jednym, z trzech rodzajów sitek
o grubości oczek: 4.5 , 6 lub 8 mm. Można także dokonać zakupu wymiennego podzespołu gardzieli (tzn. gardziel + ślimak
+ nóż + sitko + nakrętka). Maszynka wyposażona jest w niezawodną i + wyciszoną przekładnię zębatą, pracująca w kąpieli olejowej
(bardzo cicha). Wilk przeznaczony jest do pracy ciągłej i przy pełnym obciążeniu.