Używamy cookies i podobnych technologii m.in. w celach: świadczenia usług, reklamy, statystyk. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Pamiętaj, że zawsze możesz zmienić te ustawienia. Szczegóły znajdziesz w Polityce Cookies.
Przemysł mięsny
Akcesoria kuchenne
Urządzenia chłodnicze
Urządzenia grzewcze
Urządzenia rozdrabniające
Bar i bufet
Szkło i zastawa
Naczynia i pojemniki
Meble nierdzewne
Zmywanie i higiena
Przemysł mięsny
Filtr produktów
W przemyśle mięsnym, ze względów higienicznych, należy stosować tylko i wyłącznie narzędzia z uchwytami,
wykonanymi z tworzywa sztucznego. Przypadłością narzędzi niestety jest fakt, że po prostu się zużywają.
W odróżnieniu od części metalowych, części z tworzyw sztucznych nie da się śledzić za pomocą czujników
detekcyjnych, czy nawet aparatury rentgenowskiej. Aby zapobiec groźbie przedostania się do pożywienia
czynników niepożądanych, firma Friedr. Dick opracowała mieszankę tworzywa sztucznego z drobinkami metalu.
Tak powstała seria narzędzi Detecto, wykrywalna już za pomocą dostępnych, komercyjnych detektorów metali.
Zobacz wszystkie kategorie
❱Lista jest pusta.
Zostaw nam swój numer - oddzwonimy!