32 770 87 87

PON. - PT. 08:00 - 16:00

Napisz do nas

sklep@gastrosilesia.pl

0

Parownik ciśnieniowy NTE 182

Parownik ciśnieniowy NTE 182

ID: GS211454
Nr sys:

 

Krótki opis produktu:

Automatycznie pracujące urządzenie służące do gotowania ziemniaków oraz wszelkiego rodzaju warzyw, ryżu, ryb, klopsów mięsnych, drobiu itd.

PRODUKT DOSTĘPNY DO WYCZERPANIA ZAPASÓW

Dostawa już od 20 zł

cena netto

43 000,00 zł

brutto

52 890,00

Ilość:

Zapytaj o leasing

Negocjuj cenę

Zapytaj o produkt

Opis produktu

Urządzenie stołowe, wykonane ze stali CrNi, 1 komora robocza GN 1/1, drzwi obsługiwane ręcznie, 4 pary prowadnic do pojemników, wytwornica pary, przewody rozprowadzające parę, wbudowany stycznik, przyłącze wody pitnej 1o dH. Po osiągnięciu zadanego nadciśnienia roboczego 0,5 lub 1,0 bara automatyczne przełączenie na 12,5 kW, po upływie zadanego czasu automatyczne obniżanie ciśnienia poprzez wtrysk wody, sterowany za pomocą presostatu. Parownik ciśnieniowy NTE 182 jest automatycznie pracującym urządzeniem szybko gotującym, służącym gotowaniu ziemniaków, wszelkiego rodzaju warzyw, ryżu, ryb, klopsów mięsnych, drobiu itd. Równie wydajny jest w przypadku odmrażania i podgrzewania głębokomrożonych produktów żywnościowych, zarówno mrożonych i surowców, jak i gotowych potraw, w pojedynczych lub zbiorowych pojemnikach. Parowanie ciśnieniowe skraca czas przygotowania potraw w porównaniu z tradycyjnymi urządzeniami (kotły warzelne, piekarniki) o 40 - 60%. Szybkowar ciśnieniowy jest przeznaczony szczególnie dla średnich kuchni w gastronomii i hotelarstwie. Ze względu na swą wielostronność i krótkie czasy gotowania jest wyjątkowo przydatny w lokalach a la carte. Także w kuchniach zakładowych, szpitalnych, domach opieki, instytucjach jego zalety są nieocenione, szczególnie w dobie rosnącego zastosowania mrożonych warzyw. Dodatkowo odgrywa dużą rolę w przypadku przygotowania potraw dietetycznych, gotowaniu z zachowaniem wartości odżywczych, uzyskiwaniu jednakowych (powtarzalnych) wyników gotowania i bardziej elastycznym dopasowaniu do systemów wydawczych. Przykładowo, utrata zawartości witaminy C podczas gotowania ziemniaków w procesie ciśnieniowym wynosi tylko ca. 20% podczas gdy w gotowaniu konwencjonalnym wynosi ona ok. 40%. Podobni jest także z zawartością witaminy C we wszystkich rodzajach warzyw.

 

Gwarancja rozruchowa


Wymiary (szer. x głęb. x wys.): 790 x 790 x 865 mm

Napięcie przyłączeniowe: 400V/3N 50 Hz

Moc przyłączeniowa: 24,5 kW

Napięcie grzałek: 220 V

Wbudowany stycznik zabezpieczający

VADEMECUM

newsletter

Jeśli chcesz być na bieżąco z naszymi ofertami specjalnymi, zapisz się na nasz newsletter!

Płatności wspiera

 

W dostawie pomagają

Być może zainteresują Cię produkty powiązane z wybranym produktem. Sprawdź poniższą listę i dodaj do zamówienia.

Zostaw nam swój numer!

Zostaw nam swój numer - oddzwonimy!