Wielofunkcyjne urządzenie VarioCookingCenter® łączy funkcje konwencjonalnych sprzętów kuchennych, takich jak kuchenka, płyta grillowa, frytownica, patelnia przechylna czy kocioł. Znacznie zmniejsza się przy tym zapotrzebowanie na przestrzeń w kuchni dzięki czemu można np. przeznaczyć więcej miejsca dla gości w restauracji lub zoptymalizować procesy pracy.
Wszystko w jednym urządzeniu — nawet cztery razy szybciej i przy zużyciu energii niższym o 40%.
Gotowanie, smażenie, frytowanie… Elastyczność VarioCookingCenter® pozwala na wykorzystywanie go na różne sposoby i zachowanie pełnej niezależności. To nawet 2 dodatkowe godziny cennego czasu pracy dziennie i możliwość gotowania dla gości na najwyższym poziomie — zupełnie bez nadzoru. Wszystko to dzięki wbudowanej inteligencji kulinarnej, rozgrzewaniu do 200°C w rekordowym czasie oraz mocy pieczenia większej o 40%. Również czas czyszczenia zostaje ograniczony do minimum, ponieważ nic nie przypala się ani nie kipi. Urządzenie pracuje dla Państwa w dzień i w nocy, ograniczając czasy przestoju do minimum.
Gotowanie 30-100°C
Nie ma znaczenia, czy chodzi o delikatne gotowanie w próżni czy ugotowanie makaronu — VarioCookingCenter® automatycznie dostosowuje się do konkretnych potrzeb i dzięki wbudowanej inteligencji kulinarnej zapewnia żądany rezultat.
Smażenie, 30-250 °C.
Dzięki zmiennej rezerwie mocy wydajność obsmażania w VarioCookingCenter® jest o ponad 40% większa niż w tradycyjnych patelniach przechylnych. Sok nie wydostaje się przy tym z mięsa, a to oznacza lepszą jakość potraw i nawet o 17% niższy ubytek masy produktu. Przypieczona na różowo pierś z kaczki, złociste placki ziemniaczane, idealne jajka sadzone, soczysty omlet i cieniutkie naleśniki — nawet delikatne produkty zostają odpowiednio przyrumienione, bez ryzyka przyklejenia czy przypalenia.
Frytowanie, 30-180°C
W VarioCookingCenter® bez trudu i błyskawicznie udaje się nie tylko gotowanie i smażenie, ale także konfitowanie lub frytowanie. Montowany seryjnie automatyczny system podnoszenia i zanurzania AutoLift uwalnia od uciążliwej konieczności pilnowania i dba o idealne rezultaty. Ryby i mięso są kruche i soczyste, frytki usmażone na złoto-brązowo i chrupiące.