W dziedzinie produkcji żywności, ilościowa skala kwasowości i zasadowości roztworów wodnych pH, jak i temperatura
odgrywają istotną rolę. Dzięki Testo 206, możesz kontrolować obydwa czynniki. To wytrzymały przyrząd do pomiaru pH,
oraz temperatury żywności, z automatyczną jej kompensacją. Idealny do zastosowań w branży przetwórstwa mięsnego,
np. w rzeźni, ubojni, a nawet w sklepie. Prosty w obsłudze, z czytelnym wyświetlaczem, na którym miernik jednocześnie
podaje oba uzyskane wyniki pomiarowe, tzn. pH oraz °C. Zastosowanie diafragmy ze szczelinkami (a nie z porami),
czyni sondę odporną na mikrocząsteczki biozabrudzeń pochodzenia przemysłowego. Sondę pH, zatopiono ochronnie
w odpornym na uszkodzenia tworzywie sztucznym. W drastycznych jednak przypadkach, użytkownik samodzielnie może
dokonać wymiany uszkodzonej sondy. Testo 206, to idealny przyrząd do monitorowania jakości oraz dojrzałości mięsa.
Dołączony w komplecie uchwyt do paska, to także uchwyt ścienny i umożliwia bezpieczne przechowywanie urządzenia.
Zakres dostawy obejmuje; Przyrząd do pomiaru pH i temperatury Testo 206-pH1, pojemnik z żelem do składowania
elektrody, roztwór do kalibracji pH 4 (pojemność 250 ml), roztwór do kalibracji pH 7 (pojemność 250 ml), uchwyt ścienny
lub do paska, futerał ochronny TopSafe oraz aluminiowy neseser do bezpiecznego transportu i przechowywania zestawu.