Rabarbar czasem jest określany mianem "pikantnej rośliny", za sprawą wyraźnego i ostrego smaku jaki posiada. Grube jego łodygi,
o czerwono-różowej kolorystyce oraz dość intensywnym zapachu, maja sobą wiele do zaoferowania. Puree MONIN® Rabarbar
doda pikantnej, słodkiej świeżości Twoim napojom. Łatwo łączy się z innymi smakami, np. truskawek czy imbiru, jest także świetnym
dodatkiem do win, mocktaili lub milkshak'ów, dodając im nostalgicznej nuty smaków angielskiej wsi.
Cechy puree z rabarbaru Monin Puree Rhubarb.
Barwa/ kolor: głęboka czerwień.
Aromat: zapach rabarbaru.
Smak: słodki rabarbar, posmak słodko-kwaśny.
Zastosowania: lemoniady, iced tea, cocktails, mocktails.
Połączenia smakowe: czerwone owoce, orzech, imbir, wanilia.
Pojemność: 1,0 litr.