Przestrzeganie predefiniowanych wartości temperatury ma kluczowe znaczenie nie tylko w transporcie żywności.
Jest to jedyny sposób umożliwiający spełnienie wymogów prawnych dotyczących higieny oraz gwarantujący jakość,
bezpieczeństwo i właściwe przechowywanie żywności. Dokładne monitorowanie złożonych procesów i procedur
opisano w wytycznych HACCP (Hazard Analysis Critical Control Points, tj. System Analizy Zagrożeń i Krytycznych
Punktów Kontroli), których głównym celem jest zapobieganie zagrożeniom dla zdrowia w sektorze żywnościowym.
Rejestrator Testo 184 T2, poza komunikacyjnym złączem USB, dysponuje dodatkowo nadajnikiem NFC, zapewniającym
urządzeniu bezprzewodową łączność z innym, również wyposażonym w NFC urządzeniem, np. drukarką termiczną Testo
lub Smartfonem. Należy jednak włączyć funkcję NFC w rejestratorze danych, dokonując zmiany w pliku konfiguracyjnym.
Funkcja NFC w Smartfonie także musi być włączona. Plik konfiguracyjny ma postać PDF. Wszelkie zmiany w ustawieniach
wymagają posiadania w systemie operacyjnym, zainstalowanej aplikacji programu do edycji plików PDF. Do przesyłania
danych z Testo 184 T2 do drukarki (w celu wydruku raportów), nie potrzebne jest już żadne dodatkowe oprogramowanie.
Zakres dostawy obejmuje; Rejestrator temperatury Testo 184 T2, uchwyt ścienny oraz fabryczny protokół kalibracji.