Karmel powstaje wskutek poddawania cukru działaniu wysokiej temperatury. Proces ten nazywa się karmelizacją, a poddany
podgrzewaniu cukier topi się i uzyskuje szklisty, brązowy odcień. Sos MONIN® Karmel jest niesamowicie kremowy, gładki,
o idealnie zbilansowanej konsystencji. Jego karmelowego smaku nie da się porównać z niczym, szczególnie w zestawieniu
z bananem lub jabłkiem w latte, gdy uwalnia cały swój aksamitny smak. Szczególnie warto łączyć go z syropem MONIN®
Tarta Cytryna, np. w kremowym shake'u.
Cechy sos karmelowego Monin Caramel.
Barwa/ kolor: złota, jasno-brązowa.
Aromat: intensywny zapach karmelu toffi.
Smak: niesamowicie kremowy, gładki, o idealnie zbilansowanej konsystencji.
Zastosowania: mcchiato, latte, cappuccino, shake, lody, polewy.
Pojemność: 0,5 litra.