Equipamientos Carnicos S.L. (MAINCA) jest znanym, europejskim producentem urządzeń do przetwórstwa mięsa. Firma
od pół wieku specjalizuje się w produkcji sprzętu do przetwarzania mięsa mielonego, a także kiełbas świeżych i suchych,
peklowanych, dla małych oraz średnich przedsiębiorstw. Założona w 1971 roku, w Barcelonie Mainca, jest obecnie firmą
o wielkiej międzynarodowej renomie i może pochwalić się ciągłą obecnością w ponad 80 krajach na całym niemal Świecie,
gdzie eksportuje około 70% swojej produkcji.
Najnowsze maszynki do mielenia mięsa, wilki firmy Mainca, łączą w sobie wzorową funkcjonalność z efektownym, unikalnym
i innowacyjnym designem urządzenia. Wilk do mięsa Mainca PC-98, został w całości wykonany ze stali nierdzewnej 18/10.
Konstrukcja głowicy mielącej zapobiega całkowicie emisji ciepła i jego przenikaniu do mięsa. Boczny system jej mocowania
(za pomocą jednej dźwigni) jest prosty w obsłudze i pozwala na szybki oraz łatwy demontaż głowicy w celu jej oczyszczenia.
Otwór wsadowy wilka jest najnowocześniejszym projektem, zwiększającym wydajność mielenia, a dzięki starannej konstrukcji
śruby transportowej (tzn. ślimaka), większej średnicy wewnętrznej, a także systemowi mielenia typu UNGER (pozwalającego
na pracę w trybie pojedynczego, podwójnego i potrójnego mielenia), wilk Mainca PC-98, to wzorowe urządzenie do jednolitej
i ciągłej produkcji mięsa wszystkich rodzajów (miękkiego i twardego). Stabilność działania zapewni solidny, mocny, elektryczny
silnik o dużej przeciążalności, a niezawodny i wytrzymały, olejowo-zębaty zespół przekładniowo-napędowy urządzenia, zadba
o ciche i bezstratne przeniesienie mocy silnika do mielącej głowicy roboczej.