Equipamientos Carnicos S.L. (MAINCA) jest znanym, europejskim producentem urządzeń do przetwórstwa mięsa. Firma
od pół wieku specjalizuje się w produkcji sprzętu do przetwarzania mięsa mielonego, a także kiełbas świeżych i suchych,
peklowanych, dla małych oraz średnich przedsiębiorstw. Założona w 1971 r. w Barcelonie, Mainca jest obecnie firmą
o wielkiej międzynarodowej renomie i może pochwalić się ciągłą obecnością w ponad 80-ciu krajach na całym Świecie,
gdzie eksportuje około 70% swojej produkcji.
Najnowsze maszynki do mielenia mięsa, wilki firmy Mainca, łączą w sobie wzorową funkcjonalność z efektownym, unikalnym
i innowacyjnym designem urządzenia. Wilk do mięsa Mainca PX-32A, otrzymał obudowę ze stali nierdzewnej 18/10, a jego
głowicę rozdrabniającą wykonano z anodyzowanego aluminium. Konstrukcja głowicy mielącej zapobiega całkowicie emisji
ciepła i jego przenikaniu do mięsa. Boczny system mocowania (za pomocą jednej dźwigni) jest prosty w obsłudze i pozwala
na szybki oraz łatwy demontaż głowicy w celu jej czyszczenia. Otwór wsadowy wilka jest najnowocześniejszym projektem,
zwiększającym wydajność mielenia, a dzięki starannej konstrukcji śruby transportowej (tj. ślimaka ze stali nierdzewnej) oraz
większej średnicy wewnętrznej, wilk Mainca PX-32A, to idealne urządzenie do jednolitej i ciągłej produkcji mięsa wszystkich
rodzajów (miękkiego i twardego). Stabilność działania zapewnia solidny i mocny silnik elektryczny, o dużej przeciążalności,
a niezawodny i wytrzymały, olejowo-zębaty zespół przekładniowo-napędowy urządzenia, zadba o ciche, a także bezstratne
przeniesienie mocy silnika do głowicy roboczej.