Karmel, oznacza po prostu skarmelizowany cukier, tradycyjnie wytwarzany poprzez topienie cukru w naczyniu z wodą. Bogaty smak
i kolor karmelu, wynika z procesu ogrzewania i topienia cukru. Karmel jest doceniany jako główny smak i używany również w harmonii
z innymi smakami. Syrop karmelowy MONIN® Karmel, ma nieskończoną ilość zastosowań. Smak słodkiego karmelu z powodzeniem
wykorzystywany jest szczególnie w napojach kawowych, koktajlach, deserach oraz w wielu kulinarnych potrawach.
Cechy syropu karmelowego Monin Caramel.
Barwa/ kolor: ciemnobursztynowy, z miedziano-żółtymi rozbłyskami.
Aromat: głęboki i bardzo specyficzny, stopionego karmelu.
Smak: specyficzny, stopionego karmelu, posmak skarmelizowanego cukru.
Zastosowania: kawy, shake’i, drinki deserowe.
Pojemność: 0,7 litra.