Wyjątkowe właściwości żurawiny jako pierwsi wykorzystywali już północnoamerykańscy Indianie, którzy uważali je za dar mitycznych
gigantów. Owoc nazywano żurawiną, ponieważ jego kwiaty przypominają szyje i głowy żurawi. Ponadto owoce należą do ulubionego
pożywienia tych ptaków. Żurawina jest szeroko stosowana w przepisach kulinarnych, ze względu na swój słodki i cierpki smak, a także
piękny kolor. Syrop żurawinowy MONIN®, oferuje doskonałą równowagę prawdziwej cierpkości oraz słodkości dojrzałych żurawin.
Jest to najprostszy sposób dodania do napojów smaku prawdziwych żurawin.
Cechy syropu z żurawiny Monin Aireless Cranberry.
Barwa/ kolor: soczyście czerwona.
Aromat: zapach dojrzałej żurawiny.
Smak: kwaskowaty, lekko cierpki i soczysty.
Zastosowania: napoje gazowane, lemoniady, smoothies, martini, herbaty.
Pojemność: 0,7 litra.