Nóż kucharski o długości ostrza 180 mm marki Hendi przeznaczony do krojenia wędlin i gotowanych mięs. Ostrze noża wykonane jest ze stali nierdzewnej 3CR13, odpornej na trwałość, korozję i uszkodzenia mechaniczne, takie jak wgniecenia i zarysowania, a także łatwej w utrzymaniu czystości. Nóż kucharski posiada antypoślizgowy, ergonomiczny uchwyt z polipropylenu w kolorze brązowym, dzięki czemu spełnia wszystkie normy HACCP - systemu Analizy Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli (z języka angielskiego Hazard Analysis and Critical Control Points). Zastosowanie noży z uchwytem w różnych kolorach do krojenia różnych grup produktów żywnościowych pozwala na zachowanie odpowiedniej higieny pracy w kuchni oraz niedoprowadzenia do sytuacji krojenia np. kiełbasy nożem, który wcześniej został użyty do krojenia śledzia. Prezentowany model rekomendowany jest do użytku w restauracjach i barach. Można stosować go również w domowej kuchni. Rączka w kolorze brązowym ułatwia rozpoznanie noża w kuchni. Nóż pakowany jest w osobnym estetycznym blistrze. Produkt można myć w zmywarkach.