Wykonany z polipropylenu (PP), wzmacniany stalą nierdzewną (AISI 304), doskonały do zadań cukierniczych, higieniczny
pędzel do wypieków/ ciasta, o bardzo cienkim i miękkim, wykonanym z poliestru włosiu. Przeznaczony do zastosowania
w przemyśle cukierniczym pędzel, nadaje się doskonale do rozsmarowywania gorącej czekolady, jajek, lukru, oleju, masła
lub marynaty. Pędzel może być też spokojnie wykorzystywany jako szczotka do detali, np. do wymiatania suchych drobin
z wąskich szczelin i in. miejsc o utrudnionym dostępie. Zastosowane podczas produkcji materiały są zgodne z powszechnie
obowiązującymi w Unii Europejskiej normami/ dyrektywami, dotyczącymi zakładów produkcji żywności (m.in. EC 1935/2004,
EC 1907/2006 oraz CFR 21). Produkt jest odporny na działanie temperatury od -20°C do +121°C. Bezpieczny w zastosowaniu
podczas kontaktu z żywnością do maks. +80°C. Nadaje się do mycia w temperaturze maks. +93°C oraz do autoklawy (+121°C).
Wymiary;
Szerokość pędzla: 30 mm.
Grubość pędzla: 14,5 mm.
Wysokość/ Długość: 195 mm.
Długość włosia: 45 mm.
Waga netto produktu: 0,031 kg.
Oznaczenie producenta: 5552303.