Taboret gazowy 1-palnikowy to wysokiej jakości urządzenie gastronomiczne, które zostało wykonane z solidnych i trwałych materiałów, co gwarantuje jego długotrwałe użytkowanie. Doskonale sprawdza się w intensywnej eksploatacji przez wiele lat. Przystosowany do gotowania dużych ilości potraw (50-100 kg).
- Palniki posiadają dwa pierścienie ognia (palniki dwukoronowe), które równomiernie ogrzewając dno naczynia zwiększają efektywność wykorzystania gazu
- Zawory z zabezpieczeniem przeciwwypływowym odcinają dopływ gazu w przypadku zgaśnięcia płomienia
- Istnieje możliwość ustawienia kurkiem tzw. „oszczędnego płomienia”
- W zależności od potrzeb można wykorzystać palniki o różnej mocy
- W serii TG modelach 1-, 2-, 3-palnikowych zastosowano zapalacze piezoelektryczne
- W serii TGP zastosowano palnik zapalający (tzw. pilot)
- Wyjmowane płyty podpalnikowe ułatwiają utrzymanie urządzenia w czystości
- Rurowe przyłącze gazu 1⁄2 ”
- Konstrukcja wytrzymuje obciążenia do 100 kg na każdy palnik
- Zastosowano nóżki z regulowaną wysokością
- Mogą być zasilane gazem ziemnym G 20 (dawny GZ-50) oraz gazem płynnym G 30 (propan, lub propano-butan PB)
- Obudowy urządzeń wykonane są ze stali nierdzewnej
- Wbudowane palniki TG mają średnicę 130 mm
Uwaga! Przed dodaniem produktu do koszyka prosimy wybrać rodzaj gazu zasilającego.