Kuchnia gazowa TGMP 4720
- Profesjonalna kuchnia gastronomiczna gazowa przystosowana do obróki termicznej przy użyciu gazu ziemnego lub płynnego.
- Przeznaczona do małej, średniej i dużej gastronomii.
- Wykonana jest z wysokiej jakości austenicznej stali nierdzewnej, co dodatkowo wpływa na utrzymanie czystości i higieny oraz zwiększa odporność na uszkodzenia mechaniczne.
- W serii TGP zastosowano palnik zapalający (tzw. pilot świeczka).
- Płyty podpalnikowe skutecznie zabezpieczają wnętrze kuchni przed zalaniem, a jednocześnie są wyjmowane, co pozwala na łatwe umycie, np. w zmywarce.
- W urządzeniu zastosowano palniki dwukoronowe o mocach 5,0 kW i 7,0 kW oraz mały palnik o mocy 3,5 kW.
- Palniki dwukoronowe pozwalają na równomierne ogrzewanie dna naczynia, co przy dużej sprawności cieplnej palnika zwiększa efektywność wykorzystania gazu.
- Palnik jednokoronowy o małej mocy 3,5 kW służy do pracy z małymi naczynami.
- Palniki posiadają redukcję mocy do 20% (tzw. płomień oszczędnościowy).
- Panel przedni jest tak wyprofilowany, aby zabezpieczyć ergonomicznie pokrętła przed zalaniem.
Piekarnik gazowy PG-1
- Obudowa urządzenia wykonana jest ze stali nierdzewnej
- Drzwiczki są przeszklone oraz wyjmowane, co ułatwia utrzymanie czystości
- Komora piekarnika dostosowana jest do rusztów i blach GN 1/1. Jednorazowo pomieści 4 blachy GN 1/1.
- W piekarnikach gazowych zawory z zabezpieczeniem przeciw wypływowym odcinają dopływ gazu w przypadku zgaśnięcia płomienia
- Istnieje możliwość ustawienia kurkiem tzw. „oszczędnego płomienia”
- Zapalacze elektryczne
- Rurowe przyłącze gazu 1⁄2”
- Zastosowano nóżki z regulowaną wysokością
- Mogą być zasilane gazem ziemnym G 20 (dawny GZ50) oraz gazem płynnym G 30 (propan, lub propano -butan PB)
- W standardzie 1 pojemnik GN 1/1 oraz 1x ruszt
Uwaga! Przed dodaniem produktu do koszyka prosimy wybrać rodzaj gazu zasilającego.